За Детския кът

Ние сме Детски кът от ново поколение без обичайните пластмасови играчки и какафония от ярки цветове. Детският ни кът е проектиран от дизайнери, както и цялостният интериор на комплекса Le petit Nicolas & Helen Doron Школа по английски език. Дървото е преобладаващият материал, като пастелните и меки цветове са предпочитаната гама, включително и в Детския кът. Мисията ни е да възпитаме вкус и естетика у децата ни от най-ранна детска възраст.

За Играчките

Играчките ни са преобладаващо от дървен материал и в естествени тонове. Против сме вредните евтини пластмаси и играчки, подтикващи към насилие. Държим играчките ни да се почистват с биоразградими препарати, защото знаем, че децата обожават да лапат и гушкат всичко, което им харесва.

За Храната

Българските деца са в челните места по затлъстяване в Европа според последните статистики на EUROSTAT. „Традиционният“ детски рожден ден в „традиционния“ детски център включва пържени картофки и пица, сокче с микс от консерванти и торта, спечелила Нобелова награда по химия 🙂

Затова ние се заехме с нелеката и амбициозна задача да разчупим пловдивския стереотип и да изключим от детското меню гурме пържените и мазни храни, да намалим приема на въглехидрати (захар, бонбони, сладкиши, безалкохолни напитки), като заменим някои задължителни участници в рождения ден с пресни плодове и зеленчуци. Разбира се, без да забравяме, че сме на празник.

Локацията

Намираме се в затворен комплекс в топ локация с безплатен паркинг, комфортно лоби и кафетерия, където родителите могат да отдъхнат, докато дечицата им се забавляват било то в детския кът или в школата по английски език.

 • Помещенията ни се дезинфекцират ежедневно с биоразградими препарати и вентилираме
  въздуха със система Rainbow за максимален комфорт на Вашите деца.
 • В комплекса има обособено място за повиване на децата, както и безплатни памперси, мокри
  кърпи и чисти лигавници за максимален комфорт на родителите.
 • Тоалетните са оборудвани с детски седалки, грижливо дезинфекцирани с биоразградими
  препарати и детска стълбичка, за да подсигурим самостоятелността на малките хора.
 • Разполагаме с детски столчета за различни възрасти, които да Ви уставят с усещенето сякаш
  сте у дома.

Опитали сме се да помислим за всеки детайл. Насладете се. 🙂

Тържества и събития

Имало на времето една приказва страна, наричали я „Le petit Nicolas“. Стар пират казват, че живее там още от далечни времена. Корабът му акустирал в търсене на несметни богатства. Но омагьосана страната била и екипажът му изгубил се в лабиринта, който водел към съкровищата.

Известна страната още била и с други чудати кътчета, от където чували се смях и музика. Дълго време никой не знаел какво се случва в „Le petit Nicolas“, но ето че дошло време, когато тайната разкрита била. Горски феи организирали чудни празненства, защото царували там Щастието и Усмивката. Щом разбрали това всички искали да заживеят в приказната страна и да празнуват в нея от сутринта до вечерта. Условие обаче имало едно, за да заживееш в приказната страна, а именно да отпразнуваш там рожден ден, кръщене или повод голям. И така започнали да празнуват всички там своите щастливи поводи. Веселбата винаги голяма била идвали гости от различни вълшебни кралства. Така царуват и до днес в „Le petit Nicolas“ Щастието и Усмивката в неспирна забава и игри, и безброй щастливи поводи.

Рожден ден

Други тържества и събития

Комплекс Le petit Nicolas e напълно подходящ за Вашата пита на бебе / погача на бебе, кръщене или друг специален повод.

Според стар български обичай погачата за новороденото бебе се прави на 40-тия ден от раждането. Още от времето на нашите баби, погачата на бебето се е правела, за да бъде представено то пред обществото, тъй като се е считало, че навършвайки 40 дни, новороденото вече е по-укрепнало, за да не се разболява и да не „хваща” лоши очи. В бяла кърпа, поставена обикновено върху самата питка, всяка гостенка оставя символична сума пари, с която бебето да си купи сън. В наши дни се оставят банкноти, но задължително се поставя и монета, за да се спази символа. След това питата се разчупва на парчета и се раздава на всички присъстващи. В този ден на трапезата се слагат повече сладки храни, за да е сладък животът на детето. Таткото е освободен от всякакви задължения в този ден и присъствието му на питата/ погачата е строго забранено, затова екипът на Le petit Nicolas ще се погрижи за цялата организация на празника ви. Кръщенето или както още го наричат кръщение е ритуал, който е редно да съпътства всички християни. Кръщенето е едно от седемте тайнства и в днешно време е обичай, който майките не пропускат. В секцията Декорации ще откриете допълнителна информация за Комплекти за кръщене, които предлагаме.

brazzers hd a natale con alberello e panettone porta pure un bel troione.